Hoi, wij zijn Demos!

Demos = een studentenvereniging

Demos is een studentenvereniging. Dit betekent dat we een vereniging zijn voor en door studenten uit Eindhoven van verschillende studies en jaarlagen. Demos kent ongeveer 250 enthousiaste leden, waarvan een groot deel elkaar wekelijks of zelfs dagelijks ziet in ons pand in het centrum van Eindhoven. Ons pand is online te bekijken op keizer.demos.nl! Hier ondernemen we allerlei activiteiten, die we ook zelf organiseren! Zo hebben we borrelavonden waar je gezellig kunt bijkletsen met andere leden en een drankje kunt doen, maar ook toffe feesten waar je helemaal los kunt gaan. Daarnaast worden er weekendjes weg, vakanties en sporttoernooien georganiseerd en bezocht waardoor jij makkelijk en veel andere studenten leert kennen. We zijn dan ook gemotiveerde studenten die bij Demos het maximale uit hun studententijd willen halen!

Demos = gelijkwaardigheid

Het = teken in ons logo laat meteen één van onze belangrijkste waarden zien. Bij Demos vinden we het belangrijk dat al onze leden gelijkwaardig zijn. Dit betekent dat het binnen de vereniging niet uitmaakt of je eerstejaars of vijfdejaars student bent: alle leden mogen deelnemen aan commissies, activiteiten, borrels en feesten, waardoor je vanaf het moment dat je bij ons binnenstapt de mogelijkheid hebt om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Daarnaast heb je als eerstejaars lid geen andere rechten of plichten dan elk ander lid. Op deze manier leer je snel de in’s en out’s van de vereniging kennen!

Demos = zelf je verplichtingen kiezen

Bij Demos kies je je eigen verplichtingen. Je bent als lid vrij om te doen waar jij zin in hebt. Als je zin hebt om een gekke activiteit te organiseren of met een groep leden dezelfde hobby wilt uitoefenen, dan kan je daar mee aan de slag en krijg je daar de ruimte voor! Als je liever gewoon af en toe langskomt voor een pilsje, dan is dat ook helemaal goed. Demos is dus echt een vereniging waar niets moet, maar alles kan! Op deze manier richt jij jouw studententijd in zoals jij dat wil.

Demos = ons kent ons

Doordat Demos een moderne en diverse vereniging is met ongeveer 250 leden zijn we groot genoeg om altijd iets nieuws te kunnen beleven, maar ook knus genoeg om alle leden persoonlijk te kennen. Hierdoor heb je altijd iemand om mee te kletsen tijdens een borrel en is het bij elkaar zoeken van een groepje om mee te doen aan een activiteit altijd zo gebeurd. Demos voelt dan ook voor veel leden als een tweede thuis!

Demos = hecht

Naast dat Demosleden hecht verbonden zijn aan de vereniging zelf en zich bovenal Demoslid voelen, zijn er bij Demos ook veel verschillende verbanden en groeperingen waar je deel van uit kunt maken en waar je gemakkelijk vriendschappen voor het leven kunt vormen. Dit zijn bijvoorbeeld jaarclubs en disputen. Benieuwd naar al onze structuren en wat deze precies inhouden? Klik dan hier!

Demos = altijd welkom zijn

Demos is vijf dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag ben je vanaf 4 uur ‘s middags welkom aan de bar om te socializen en te borrelen. Als het lekker weer is gaat er regelmatig een fustje witbier op de tap waarvan we in het zonnetje kunnen genieten op ons parkeerplaats-terras. Dit is de ideale manier om na je colleges even lekker te ontspannen! Daarnaast wordt er meerdere dagen per week gekookt en je kun je voor een paar euro aanschuiven voor het avondeten. Mocht het daarna nog heel gezellig zijn waardoor je ‘s avonds langer wilt blijven hangen, dan is dat geen probleem. Onze bar blijft open tot de laatste leden naar huis gaan! Ook buiten de openingstijden van de bar is onze sociëteit iedere doordeweekse dag geopend. Onze leden kunnen dan werken aan hun commissietaken of samen studeren, wel zo gezellig!

Demos = lid van een federatie

Demos maakt deel uit van de Federatie van Unitates en Bonden in Nederland, een vriendschapsverband van vijf verenigingen in vijf verschillende steden. Wij en onze zusterverenigingen in Delft, Wageningen, Groningen en Utrecht organiseren ieder jaar vette feesten waar we met de hele vereniging heen gaan om hun steden op zijn kop te zetten. Naast deze feesten zijn we ook altijd welkom bij de zusterverenigingen, en het gebeurt dan ook dus regelmatig dat er spontaan een busje met leden vertrekt voor een borrel in een andere stad. Zo krijg je de kans om nóg meer kanten van het studentenleven te leren kennen!

Demos = iets voor jou!

Heb je na het lezen van bovenstaande tekst het gevoel dat een vereniging als Demos wel bij jou zou passen? Spreekt het je aan om lid te worden bij een vereniging waar je zodra je binnenkomt gelijkwaardig bent aan oudere leden? Waar je vrij bent om te kiezen wanneer je er wel of niet bent? Waar je alle leden persoonlijk kent? Maar bovenal: een vereniging waarin jij het maximale uit je studententijd kan halen en je kan ontwikkelen op een manier die bij jou past? Twijfel dan niet langer, en schrijf je in! Klik hier voor ons inschrijfformulier!

Heb je nog een aantal vragen waarop je het antwoord op deze pagina niet kunt vinden? Stuur dan gerust een mailtje naar intro@demos.nl, daar staan wij klaar om al jouw vragen te beantwoorden!